Iva Ivić - Slađana Prgomet

 

 

Jugoslavija je bila domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara, koje su održane 1984. godine u Sarajevu. Ovo su bile i prve zimske igre održane u Istočnoj Evropi. Ostali gradovi kandidati su bili iz Japana - Saporo i Švedska - Geteburg.  U Igre su utrošena velika sredstva, od kojih se izgradio veliki broj impozantnih građevina i ostala infrastruktura. Čitaoci jugoslovenskih novina su dobili čast da izaberu maskotu među šest finalista. Pobjednik je bio Vučko, mali vuk, kojeg je dizajnirao slovenčki dizajner i crtač Jože Trobec. Tri godine kasnije na Univerzijadi u Zagrebu, izbor za maskotu je bila simaptična vjeverica po imenu Zagi, kojeg je osmislio Nedeljko Dragić.

 

ž

 

 

Slađana Prgomet iz Hrvatske je svoje desetogodišnje iskustvo iskoristila da vjerodostojno prikaže Vučka koji nosi Zagija.

Medicinska sestra Slađana se izradom šećernih figura bavi iz hobija. Njene šećerne replike slavnih sportista i glumaca su malo koga ostavile ravnodušnim, mada lično kako kaže, najviše voli da radi Diznijeve likove...

 

Fotografije: Slađana Prgomet

Povezani članci