Obuka za dekorisanje kolačića

Dekorisani kolačići sa razlogom zauzimaju najslađe mesto među poslasticama. Uz Sonju Tomić i Vi možete naučiti kako da započnete svoju medenu priču. Novo druženje je zakazano za početak decembra, taman da i Vi svoje najmilije obradujete sa medenim poklonima za novogodišnje praznike!

 Afiniteti prema estetici, kreativnom radu kao stomatologu ortodontu, iznedrila je i drugu vrstu kreativnosti koju je ispoljila upravo dekorisanjem keksića. "Sladak" hobi prerastao je u nešto više, nastala je stranica “Sonjin slatki svet” a želja za dekorisanjem i novim izazovima nije jenjavala. Sve ono što je kroz iskustvo naučila, želila je da pokaže i pomogne svima koji vole ovu vrstu umetnosti. Dekorisanje nije lako, ali pravi saveti i tehnike rada, izbegavanje čestih grešaka jesu ono što će umnogome pomoći, naročito na početku. Dugogodišnja saradnja i prijateljstvo sa Milicom Ćirović vlasnikomStrivami” modli iznedrilo je ideju o organizaciji kurseva na najvišem profesionalnom nivou.

Kurs je od samog početka podržan od saradnika, sponzora koji su doprineli da polaznici kurseva dobiju sve ono što im je potrebno za uspešan početak dekorisanja kolačića. U ponudi su dva nivoa obuke u zavisnosti od nivoa znanja polaznika. Pored recepture i tehnike dobijanja preukusnog testa i tako zahtevne “kraljevske glazure”, na kursu su zastupljene i mnoge tehnike kao što su wet-on-wet, segmentno nalivanje, mramoriranje, upotreba šablona, pravilo redosleda, pravljenje"sprinkles" (šarene mrvice za dekoraciju), rad sa zlatnom bojom, zlatni obodi, bojenje.

Kurs je izuzeno intenzivan i zahtevan, ali sveobuhvatan i prava stvar za sve one koji žele da savladaju sve u vezi dekorisanja kolačića što pokazuju i rezultati nakon završetka časa.

Više informacije o kursevima možete naći na www.kurszamedenjake.com

 

Fotografije: Tomić Sonja

Povezani članci