Koliko ste samo puta pomislili koliko neki jednostavan izgled, istovremeno deluje vrlo efektno?

To je zbog toga jer svaka torta koja je besprekorno uredna i ravna privlači posebnu pažnju ako se na nju doda još neki diskretan ukras.

 

Zlatna boja spada u neutralne nijanse jer se dobro kombinuje sa svim ostalim bojama, kao i bela, crna ili srebrna tradicionalno, bilo da je u pitanju moda ili dekoracija na tortama. Neverovatno ali istinito je da i sa klasikom je moguće otići u potpuno drugom pravcu ako se pretera sa ukrasima ili ako se ne pripazi na urednost. Tako da možemo reći da previše ukrasa na torti je najlakši put ka kiču! Ako ih ima previše, moraju veoma dobro biti sklopljeni u dizajn ili priču...

Viđali smo potpuno zlatne torte, a da su elegantne i svedene kad imaju osnovnu boju ili fondan u zlatu i samo jedan jedini ukras. Možemo da obrnemo situaciju i zlatnu boju stavimo samo kao detalj, kao na primer linije, malo obojene delove cvetova ili listova, bobica. Moramo da pazimo da se ne pretera jer zlatni detalj treba da doda novu dimenziju i dubinu, a ne da prevlada i napravi zbrku u dizajnu torte.

Zlatno obojeni listovi su lepa ideja za svadbene kao i za bilo koje svečane torte, od jednog sprata, pa do višespratnih lepotica. Nije teško napraviti serijski različite listiće, spojiti ih u grane i obojiti u zlatnu boju. Uvek ćete pored sebe imati ukras i ostaviti sve bez dahaIdeje pred vama su potvrda za to...

 

 spring.bloom.cakes

Skuplja varijanta su zlatni listovi utisnuti na lišće i trake. Time dobijamo izgled blago zgužvane folije.

 

annalewiscakedesign

 Prelepe zlatne grane na svadbenoj torti.

 

 thecakestudio.sidney

 Često viđen i popularan dizajn sa zlatnim trakama na vrhovima spratova uz nežno cveće koje prati zlatno lišće.

 

myrluka_cake

 Elegantna puterkrem torta sa podignutim ivicama i efektnom zlatnom granom. Nežno plava boja torte se lepo uklopila sa zlatom i deluje efektnije nego da je osnova bela.

 

 bojana_fondan 

Siva mermerna torta sa fondan listovima koji obavijaju tortu uz kombinaciju sitnih cvetića u beloj boji uz kombinaciju sa zlatno obojenim cvetićima i listovima. Izbor autora da je ukras pola u prirodnoj boji, pola u zlatnoj što deluje kao još lepše rešenje.

 

 roseraecakes

Moderna torta sa wafer krugovima i cvetićima od gumpaste. Zlatna boja listova se lepo uklopila uz braon krugove i bledo roze cvetiće. Tekstura i igranje sa bojama daju veću dubinu  i kompleksnost naizgled jednostavnom dizajnu.

 


sugarflowersandcakes

 Bordo puterkrem ili ganaš se ne viđa dovoljno, uz zlatnu granu torta neće ostati neprimećena!

 

kasadelika 

Još jedna mramor torta sa fondan listom obavijenim oko torte kao papir. Obojite ivice sa zlatnom bojom, isprskajte na par mesta i stavite zlatnu granu na najlepši deo torte

 

sscakedesignnyc 

Bronzani ginko listovi sa 4 velike zlatne grane oko donjeg sprata u Art devo stilu. Elegancija je uvek dobar pogodak. Na torti imamo bronzanu, zlatnu i srebrnu boju.

 

marija.sugarart

Zlatno lišće sa bobicama. Donji delovi listova su obojeni u srebrno kako bi zlatna boja još više došla do izražaja.

 

 

Moyamagazin 

 

Povezani članci